الکل صنعتی فله که مردم مصرف می کنند اتیل الکل یا اتانول نامیده می شود. بسیاری از نوشیدنی های محبوب حاوی اتانول هستند. دو دسته از مشروبات الکلی بر اساس نحوه ساخت آنها نوشیدنی های تخمیر شده و نوشیدنی های مقطر هستند. نوشیدنی های الکلی ترکیبی نیز وجود دارد.
مهم نیست که یک نوشیدنی الکلی چگونه تولید می شود، اتانول موجود در هر نوع نوشیدنی همان دارو است. با این حال، انواع مختلف نوشیدنی ها دارای غلظت های متفاوت اتانول هستند. مهم است که قبل از نوشیدن یک نوشیدنی حاوی چه مقدار است، به طوری که از دوز اتانولی که مصرف می کنید مطلع شوید.
نوشیدنی های تخمیری
نوشیدنی های تخمیر شده از طریق فرآیند تخمیر تولید می شوند. تخمیر در مورد مشروبات الکلی به یک فرآیند متابولیکی اشاره دارد که در آن مخمر قند را به اتانول تبدیل می کند. مخمر نوعی قارچ است که در تخمیر الکل استفاده می شود. برای اینکه تخمیر انجام شود، باید با نوعی کربوهیدرات که برای تغذیه مخمر لازم است شروع کنید. نوع کربوهیدرات مورد استفاده تعیین می کند که محصول نهایی چه خواهد بود.
بیایید به چند نمونه نگاه کنیم. آبجو از تخمیر غلات تولید می شود. شراب یا سیب سفت از تخمیر میوه تولید می شود. مید از تخمیر عسل تولید می شود. برای تولید نوشیدنی های تخمیری نیز می توان از شیر و شیره درخت یا گیاه استفاده کرد.
محدودیتی برای محتوای الکلی نوشیدنی های تخمیر شده وجود دارد زیرا مخمر نمی تواند در الکل زنده بماند. هنگامی که غلظت اتانول تولید شده توسط فرآیند تخمیر به حدود 15 درصد برسد، مخمر می میرد و فرآیند تخمیر پایان می یابد.
نوشیدنی های مقطر
به منظور تولید نوشیدنی های بالاتر از غلظت اتانول حاصل از تخمیر، از فرآیند تقطیر استفاده می شود. تقطیر مشروبات الکلی فرآیندی است که در آن آب از مخلوط اتانول و آب خارج می شود.
در هنگام تقطیر از اختلاف نقطه جوش آب و الکل برای جداسازی دو مایع از یکدیگر استفاده می شود. اتانول نقطه جوش پایین تری دارد، بنابراین وقتی گرم شود، راحت تر تبخیر می شود. سپس بخار تبخیر شده دوباره به مایعی با غلظت بالاتر اتانول خنک می شود. سپس نوشیدنی مقطر معمولاً برای مدتی قبل از نوشیدن کهنه می شود. این به طعم نوشیدنی می افزاید.