در بازار در میان انواع آلو ها این آلو بخارا یا برقانی است که در رتبه اول قرار دارد بدلیل کیفیت و طعم بی نظیر آن.
آلو خشک عملاً خواص مفید خود را با خشک شدن از دست نمی دهد و در برخی موارد حتی بیشتر از آلو تازه خواص دارد. در هنگام خشک شدن میوه تمام آب و رطوبت از آن خارج می شود و به همین دلیل غلظت مواد معدنی بسیار بیشتر می شود.
به اندازه کافی عجیب، اما در میوه های خشک، سطح پتاسیم پنج برابر بیشتر از میوه های تازه است. اما با این حال، برنده از نظر خواص مفید آلو است و فقط در چنین میوه های خشکی سطح منیزیم و آهن نیز بالاتر است. یک واقعیت جالب این است که صد گرم آلو خشک حاوی مقدار زیادی آهن است، مثلاً می توان آن را با 200 گرم جگر گاو مقایسه کرد.
و دقیقاً به همین دلیل است که پزشکان آلو خشک را به افراد مبتلا به کم خونی که ناشی از کمبود آهن است توصیه می کنند. آلو خشک به خلاص شدن از شر گرفتگی عضلات، افزایش هموگلوبین و بهبود لخته شدن خون کمک می کند.
پزشکان توصیه می کنند که آلو خشک را در رژیم غذایی برای پیشگیری از بیماری های سیستم قلبی عروقی قرار دهید. با توجه به محتوای بالای پتاسیم و منیزیم، میوه های خشک به فشار خون بالا برای کاهش فشار، تسکین تورم کمک می کند.
اگر مستعد یبوست مزمن هستید، روزانه ۳ تا ۴ عدد زردآلو خشک بخورید. این محصول تحرک روده را تقویت می کند و به حذف سموم، رادیونوکلئیدها، نمک های فلزات سنگین از بدن کمک می کند.
خواص آلو بخارا: بهبود توانایی های ذهنی، محافظت از بدن در برابر سرطان به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان، شرکت در سنتز هورمون های تیروئید و انسولین، حذف کلسترول بد از بدن، درمان هیپوویتامینوز،تقویت ایمنی، افزایش تولید هموگلوبین، تاثیر مثبتی بر عملکرد کبد و کلیه دارند.
خواص آلو بخارا برای خانم ها: زردآلو خشک به دلیل داشتن ویتامینهای A، C، E، H برای خانمها بسیار مفید است، اینها آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که جوانی را طولانی میکنند. موها ضخیمتر و براقتر میشوند، سلولهای پوست سریعتر تجدید میشوند، ناخنها از لایهبرداری متوقف میشوند.